A II. Castle Of Mind Tournament újabb izgalmakat és igazán különleges hangulatot hozott

Az előző verseny óta a COM elnyerte az Ország Játéka címet két kategóriában, népszerűsége pedig egyre nő a játékosok között. A második Castle Of Mind tornára is sokan neveztek, hölgyek és urak egyaránt. Voltak köztük visszatérő és új versenyzők is. A dress code-nak megfelelően elegáns megjelenésű játékosok sorakoztak fel a kezdésre.

A verseny egyenes kieséses rendszerben zajlott. Egy-egy játék két nyert mérkőzésig tartott, vagyis két elvesztett meccs után a vesztes fél elbúcsúzott a versenytől. A kiesők közül a legtöbben a nap végéig maradtak és végigkísérték az eseményeket, egészen a döntőig.

A meccsek a Castle Of Mind Tournamenten időre zajlanak, mindkét játékosnak 15-15 percnyi gondolkodási idő áll rendelkezésére.

A negyeddöntők során kivételesen izgalmas mérkőzéseket vívott egymással a nyolc továbbjutó. Két meccsen is igen hasonló felkészültségű játékosok kerültek szembe egymással, és három mérkőzésből álló, érdekfeszítő partikat játszottak, ahol az utolsó pillanatokig nem lehetett tudni, ki jut tovább az elődöntőbe.

A két döntőbe jutott játékos a döntő mérkőzésig több órányi mentális kihíváson volt túl, egyikük 8, másikuk 9 meccset vívott a mindent eldöntő játék előtt.

A döntő ugyancsak izgalmasra sikerült, a kiegyenlített küzdelemben mindkét versenyző nyert egy-egy meccset, így az utolsó mérkőzés döntött. Az utolsó meccs első felében mindkét játékos veszített el stratégiailag fontos bábukat, végül Nagy Viktornak sikerült egy következetesen végigvitt támadással győzelmet aratnia. Így ő a második Tournament győzelmét aratta.