Az első hivatalos Castle Of Mind versenyen jártunk.

Több okból is szerettünk volna jelen lenni az eseményen és beszámolni róla. Egyrészt izgatottan vártuk Török-Szabó Balázs, a Fontanus szakmai vezetője legújabb játékának, a Castle Of Mind versenysorozatának indulását. Másrészt pedig nagyon bíztunk abban, hogy a Fontanus Akadémia hallgatói közül fogja valaki megnyerni a COM Tournamentet.

És így is lett!

A szervezők elmondták, hogy a COM széles körben nagy népszerűségnek örvendő játéknak bizonyult, hiszen az első Castle Of Mind Tournament versenyre nagyon hamar, a meghirdetés első napjaiban betelt a nevezés.

Érdekesség, hogy a versenyen dress code is meg volt adva, a versenyzők elegáns ruhában jelentek meg. A játékot pedig – ahogy a fotókon is látszik – időre játszották. Mérkőzésenként 15-15 perc gondolkodási ideje volt a játékosoknak.

Az egyenes kieséses lebonyolítású verseny vasárnap délelőtt 10 órakor startolt, az öt forduló délutánig tartott. A két döntős a végére öt izgalmas és kemény mérkőzésen volt túl.

Az I. Castle Of Mind Tournamentet végül a Fontanus Akadémia hallgatója, Nagy Viktor nyerte, akinek ezúton is gratulálunk! Nyereményként – a pénzdíj mellett – átvehette a vadonatúj, limitált kiadású COM2 versenykészlet is.

A COM2, azaz a Castle Of Mind Tournament Set a játék hivatalos versenykészlete. A színei eltérnek a COM1 alapjáték színeitől, a tábla is nagyobb, 50×50 cm – nagyon jól átlátható, hosszabb távon is kényelmes játszani rajta. A 2,5 cm-es bábuk jelzései is mások, mint az alapjátéknál.

A versenyzők sok irányból érkeztek, voltak, akik a társasjátékok felől, mások a sakk felől, de olyanok is szép számmal akadtak, akik egyszerűen csak szeretik a Castle Of Mindot és úgy gondolták, kipróbálják magukat egy komolyabb bajnokságban is. Természetesen őket is megkérdeztük, mit tapasztaltak, hogy érezték magukat a versenyen:

“Sokat COM-oztam korábban is, de versenyen még sosem. Sokkal izgalmasabb volt a játék attól, hogy volt körülötte egy verseny, volt ettől az egésznek egy plusz feszültsége.”

“Ez a játék zseniális. Nem sikerült négy közé jutnom, de két kört mentem, és utána maradtam végig, néztem a meccseket. Utána még nézni is jó volt ottmaradni a végéig.”

“Nagyon meglepett a szervezettség és a rendezettség. Minden a megadott időben történt, fennakadások nélkül, a bírók korrektek és elegánsak, nagyon szép szervezés, köszönöm az élményt!”

“Gyakorlatilag mindenben megleptek. Abban, hogy mennyire komolyan vette mindenki a játékot és a versenyzést. Megfordultam többször társasjátékos rendezvényeken, versenyeken, ott általában kevesebben vagyunk és nem veszik ennyire komolyan, ez itt viszont egy rendes, komoly verseny.”

“Kicsit csalódott vagyok, mert úgy gondoltam, hogy sokkal jobb vagyok. A környezetemben nehéz volt partnert találni a játékhoz, de azért úgy éreztem, jó leszek, aztán az első körben kiestem. De nem adom fel, inkább motivációnak fogom fel, hogy a következőre gyakoroljak. Aki megvert, azzal a mérkőzés után jóban lettem, végig neki drukkoltam, végül a négy közé került, ott esett ki. Valószínű, hogy fogunk találkozni és gyakorolunk majd a következő Tournamentre.”

“Gyerekkorom óta sakkozok, versenyeken is megfordulok. A sakkban a magam szintjén egész jónak számítok, de be kellett látnom, hogy ez egy teljesen más játék. Örülök, hogy ebből is szerveznek versenyeket, és már a verseny hangulatáért megérte eljönni.”

“Izgalmas a kezdésnél ott lenni, a legelső versenyén egy figyelemre méltó versenysorozatnak. Benne van a levegőben, hogy valami nagy dolog születik. Várom a továbbiakat. A ranglista, ha jól tudom, a harmadik verseny után lesz közzétéve, kíváncsian várom, hol fogok elhelyezkedni.”

“Egy élmény volt. De tényleg!”

“Hát, meg kell mondjam, hogy nagyon elfáradtam a nap végére. Az utolsó meccs már szenvedés volt, komolyan össze kellett szednem az agyamat. De az nem kérdés, hogy ha tudok, jövök legközelebb is!” – mondta az egyik döntős

A verseny szervezőit is kérdeztük, ők hogyan élték meg a napot:

“A verseny nagyszerűen alakult, köszönjük mindenkinek a részvételt, a jó hangulatot, a versenyhez illő magatartást!”

Kérdeztük őket arról is, miért 32 fővel indították a versenyt.

“Ekkora létszámmal tudtunk megrendezni egy színvonalas, egy napos versenyt, ez várhatóan a jövőben is így lesz.”

És hogy mikorra várható a következő forduló?

“Várhatóan novemberben, a pontos időpontot közzé fogjuk tenni a Castle Of Mind honlapján és facebook oldalán. A mostani verseny első 8 helyezettjének előjoga van a nevezésnél. Érdemes tehát figyelni a versenykiírást és időben leadni a nevezést, ha valaki részt akar venni a következő megmérettetésen. Mi várunk szeretettel minden érdeklődőt, újat és visszatérőt egyaránt!”