Az Ország Játéka független, országos rangú szakmai verseny, melyet idén hetedik alkalommal rendeztek meg. 8 kategóriában díjazták a játékokat a szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján. 75 hazai és nemzetközi gyártó és forgalmazó nevezte újdonságait – köztük volt a Castle of Mind, amely két kategóriában is nyert.

A JátékNet.hu Webáruház által 2013-ban életre hívott Ország Játéka kezdeményezésre évről évre egyre több játékot neveznek a gyártók és forgalmazók. Az októberben rendezett Játszónapon, ahol számos karácsonyi sikerlista-esélyes játék debütált, a közönség tesztelhette a nevezetteket. A Játszónapon a Castle Of Mind fejlesztő táblajátékra szavaztak a legtöbben, ami ezzel megszerezte az Ország Játéka Játszónap Különdíjat.

Idén is lehetett online szavazni a kedvenc játékokra a nyolc kategóriában. A legjobbakra ebben az évben több mint 40.000 online szavazat érkezett.
A Castle Of Mind a kategóriájában nagy fölénnyel nyerte meg a közönségszavazást, így megszerezte a Családi Társasjáték kategória Közönségdíjat.

A szakmai bírák és a közönség által legtöbb pontot elért játékok viselhetik az Ország Játéka 2019 címet és emblémát. Ez a jelzés nem csupán segít a vásárlóknak a megfelelő játék kiválasztásában, de kiemelkedő országos rangot is jelent.