Egy sport, két medence, két csapat, több mint száz ember, 12 óra, víz, nyár és élmények

Bár a Water Skyball mára már önálló sportág, nem felejti a gyökereit: a Water Skyball Szövetség a Fontanus Akadémiával közösen rendezte meg idén is a 2×12 elnevezésű kihívást.

A Water Skyballt a Fontanus Akadémián fejlesztették ki évekkel ezelőtt. Izgalmas és élvezetes, ugyanakkor több téren is fejlesztő vízi játékot hoztak létre, amiből később bajnokságokat is rendeztek. Ebből nőtte ki magát a sport, amelyet mára már több százan űznek országszerte. Idén ötödször rendeztek országos bajnokságokat, férfi és női első és másodosztályú játékosok számára.

A 2×12 kihívást a kezdetek óta minden év augusztusában megrendezik.

Mi az a 2×12?

A 2×12 komoly kihívás, hiszen a résztvevők reggel 8-tól este 8-ig folyamatosan Water Skyballoznak.

Augusztus 19-én a két csapat 12 órán keresztül, folyamatosan váltott játékosokkal, két medencében küzdött egymással. Az egyik medencében a nők, a másikban a férfiak játszottak, és a pontjaik a végén összeadódtak.

Idén több mint 100 játékos játszotta végig a napot.

A kihívások – és a kihívásokon keresztül való tanulás és fejlődés – a Fontanus Akadémia szellemiségének része. A mozgás és a sport mindenki által elérhető eszköz a fejlődéshez, természetes és életszerű, így az Akadémia módszerei közül az egyik legalapvetőbb. Ugyancsak része a szellemiségnek a közösségteremtés, az együtt fejlődés. A Water Skyball 2×12 kihívás résztvevői, bár egymással küzdenek a medencében, végül együtt szállnak ki a vízből, egy csapatként teljesítik a 12 órás kihívást.

Idén is nagyon jó légkörben telt a maratoni megmérettetés, újabb játékosok is megismerkedhettek a Fontanus Akadémia hagyományával, azzal a szellemiséggel, amiből a Water Skyball kinőtte magát, és belekóstolhattak abba, milyen mindent beleadva véghezvinni egy olyan teljesítményt, amire csak több ember együtt képes.