Tavaly decemberben az ónos eső hatalmas károkat okozott a Pilisi Parkerdő területén. Több tonna jég fagyott a fákra, ágak törtek, fák dőltek ki. Az ilyen mértékű károk nagyon ritkák, 100-200 évente fordulnak elő.

A Pilisi Parkerdő Zrt. folyamatosan dolgozott az erdő és a turistaútvonalak helyreállításán, de bőven maradtak területek, ahová nem értek el, és még mindig nem látogathatók.

A Thirring-körút (Dobogókő – Thirring-sziklák – Dobogókő közötti sárga körtúra jelzés) továbbra sem volt járható, megtisztítása pedig komoly feladatnak ígérkezett: számos kidőlt fát kellett még eltakarítani, több helyen a fákkal együtt a jelzések is eltűntek, egy csomó munka volt még vele.

Április 25-én egy maroknyi csapat nekifogott, hogy járhatóvá tegye a körutat. A biohulladék nagy részét eltávolították, az útvonalat megtisztították, azonban szükség van még további munkálatokra. Az útvonal felszíne ugyanis még mindig egyenetlen, nehezen járható.

Ezúttal a cél, hogy szintbe hozzuk az utat, és amennyire lehet, védetté tegyük az időjárás viszontagságaival szemben (hogy ne mossa el egy hevesebb esőzés), és még sokáig alkalmas helyszíne lehessen terep- és tájfutó versenyeknek, különböző túraversenyeknek, vagy egy kirándulásnak, erdei sétának.

Mivel a munka elég nagy volumenű, ezért 3 napot jelöltünk ki: május 29-30-31.

Ha szereted járni az erdőt, nem ijedsz meg egy kis fizikai munkától, esetleg szeretnéd kipróbálni, milyen építeni valamit, akkor csatlakozz hozzánk!

Itt csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/events/1563659523900689/

Az akciót a Magyar Turista Egyesület szervezi, a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Fontanus Központ Kft. támogatja – tehát nem kérdés, hogy a mi csapatunk is ott lesz.

További támogatók: