Képzelj el egy egészen pontosan 10,91X8,42 méteres medencét. Nem lesz könnyű elképzelni, de próbáld meg. A víz kábé hasig-mellkasig ér, testmagasságtól és hullámveréstől függően. A medence két szélén egyedi gyártású kapuk, piros felfestések jelölik a pályát, a középvonalat és a kapu előterében a védőzónát. Eddig megvan?

Most képzelj a vízbe két kétfős csapatot, 2X2 férfit, akik hihetetlen bátorsággal és kitartással küzdenek egymás ellen, teljes erőbedobással, koncentrációval, a legkülönfélébb taktikákkal és minden erejükkel, hogy az ellenfél kapujába juttassák a narancssárga labdát, amely mellesleg mosolygós arcot ábrázol.

Körben egyedi tervezésű csapatzászlók, igen komoly szurkolótábor, a kupák, melyekért a küzdelem folyik, négytagú bírói gárda, szervezettség, felkészültség, figyelem – és zene és tánc és buli.

Ha ezt mind elképzelted, akkor már van valami halvány fogalmad arról, hogy mi az a Skyball.

Az Akadémia nyári szünetén átívelő (világ)bajnokság ezeken felül sok mindenről szól, vagy szólhat: a felelősségvállalásról, a döntésről, a csapatról, a küzdelemről, a férfivá érésről, a játékról, a munkáról, a lazításról, az elengedésről. Csak a résztvevőkön múlik, mit tesznek bele, mit hoz ki belőlük, és hogy mit kezdenek azzal, amit kihozott belőlük.

Izgalmas!

A Skyball Szuperkupa nyitott rendezvény, bárki jöhet, ha érdekel, érdeklődj itt: fontanus@fontanus.hu