A Fontanus Tudományos Módszertani Kutató- és Oktatási Központ a sport területén végzett, több éves kutatásainak eredményeit mutatja be 2017. szeptember 28-án egy dupla előadás keretében.

B2P2 – A XXI. századi mozgásforma

Dr. Bajzik Éva mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, manuálterapeuta előadása. A doktornő – szakedzőkkel, sportolókkal együtt – maga is részt vett a Fontanus kutatócsoportjában, amely a B2P2 mozgásformát kifejlesztette. A Balance to the Power Two névre keresztelt mozgásprogramot kifejezetten a XXI. század igényeire alakították ki. Széles réteget céloz, van óra hétköznapi igények kielégítésére, de speciálisan rehabilitációs célra és akár élsportolók számára, sportmozgások kiegészítéséhez is használható. Célja az egyensúly elérése, számos tekintetben.

Sportfilozófia – Új szemlélet az élsportban

Hacker Péter szakedzőnek, a Fontanus Központ munkatársának előadása egy egészen új irányzatról szól. A sportpszichológiától és az eddig ismert sporttal kapcsolatos tudományokkal és elméletektől eltérően a sportfilozófia a sportolót elsősorban egyénként, emberként tekinti, és nem csupán a fizikai szintjével, hanem a fizikai, mentális és érzelmi szintjének egységeként tekint rá. Hogy ezek a szintek mik és hogyan hatnak egymásra, milyen módon vannak befolyással az egyéni sportteljesítményre, az előadásból kiderül.


Az esemény 2017. szeptember 28-án, csütörtökön 15.00-kor kezdődik a Fontanus Teremben (1132 Budapest, Kresz Géza u. 26.).

Érdeklődni lehet a fontanus@fontanus.hu e-mail címen.