Tavaly egyszer már kijutottunk belőle – idén újra elvesztünk!

Spontán ötletnek indult, hagyomány lett belőle. Tavaly felfedeztük magunknak a kiszombori kukorica-útvesztőt, kitaláltunk hozzá néhány játékos feladatot, és elhívtunk rá embereket, hogy játszanak velünk. Idén pedig már nyilvános programként hirdettük meg, és úgy 40-50-en jöttünk össze egy péntek estén – ha a szúnyogokat nem számoljuk.

Az útvesztő nagyon jó terep a játékra, olyan, mint egy szabadulószoba, csak egy kicsit nagyobb, nincs teteje (vagyis az ég a teteje) és ráadásul a falai is természetes anyagból vannak (kukoricából). A labirintus idei témája a retro volt, így hát mi is ennek megfelelően állítottuk össze a feladatokat és a megnyerhető ajándékokat a végére.

TÉRKÉP

4-5 fős csapatok jelentkezhettek, összesen 9 csapat jött össze – köztük olyanok is, akik nem tudtak előre a programról, csak arra jártak, és ha már egyszer ott voltak, belevágtak.

A Kincskeresők előrelátó csapata például nyomtatott térképpel érkezett, előre bejelölt úttal, nem bízták a véletlenre.

_DSC1210_ed

Azért egészen más papíron belőni az utat, és más járni benne, ki sem látva a kukoricából, ezt mindannyian megtapasztalhattuk. Eltévedni azért senkinek sem sikerült – legalábbis a végén a létszám ellenőrzésekor ugyanannyian voltunk, mint ahányan elindultunk.

_DSC1220_ed

A feladatok között voltak könnyebbek és nehezebbek is. Az egyik állomáson például gyerekkorunk rajzfilmjeinek szereplőire kérdeztünk rá – pontosabban arra, hogy ki volt a társa a megnevezett szereplőnek. Ki volt Lolka pajtása? Rumcájsz felesége? És Vízipók legjobb barátja? (Nem, nem csodapók.)

_DSC1193_ed

Aztán volt, ahol hiányos főcímdalokat kellett kiegészíteni, és ez se volt annyira egyszerű. Míg a Mézga család kalandjait könnyebb volt felidézni, addig például az Elsüllyedt Világokra kevesebben emlékeztek.

Volt még lehetőség rock’n’rollt előadni, és a Szomszédokat is felidéztük egy rövid játék erejéig.

Már sötétben futott be az utolsó csapat (stílusosan Last Minute volt a nevük). Amíg ők beértek, kipróbáltunk minden játékot, amit találtunk, az ugróiskolától a gólyalábazásig, és vendéglátóink még kukoricát is főztek nekünk.

A gyors összesítést követően pedig megtartottuk az eredményhirdetést. A játékot (ugyancsak stílusosan) az Első Helyezett nevű csapat nyerte.

 

A nyeremény retro-édességeket tartalmazó ajándékcsomagokat persze azonnal felbontottuk, mindenkinek jutott belőle, volt ott minden a zizitől a dunakavicson és a gumicumin keresztül a kakasos nyalókáig.

Egy kicsit újra elvesztünk gyerek- és fiatalkorunkban. De azóta már újra megvagyunk 🙂

Köszönjük a játékot és a vendéglátást, nem teljesen kizárt, hogy jövőre újra visszatérünk!


utveszto.com  ||  facebook
Ha nem akarsz lemaradni a programjainkról, kövess minket itt! 😉