A Fontanus Központról2018-01-17T17:45:02+00:00

Fontanus Központ – Az élet: gyakorlat

_fontanus_logo_fullcolor

A Fontanus Központ 2013 elején alakult, többek között ezekkel foglalkozik:

  • oktatás,
  • speciális képzések,
  • könyvkiadás,
  • kutatás társadalomtudományi, természettudományi és humán területeken.

A Központ azért jött létre, mert mi, az alapítók, hallgatók és munkatársak úgy gondoljuk, hogy társadalmunk éntudatos társadalom, és hiszünk abban, hogy ez még nem az emberiség legjobb formája, hiszünk benne, hogy van tovább. Úgy érezzük, lehet változtatni, és a változtatást önmagunkon tudjuk elkezdeni.

A technológiai fejlődést nap mint nap tapasztaljuk, de azt is látjuk, hogy a legtöbb ember a saját testi, mentális és érzelmi fejlődéséért keveset, vagy épp semmit nem tesz. Ezek közül általában csak az egyik területtel foglalkoznak, de gyakran inkább egyikkel se.

Vannak azonban, akikben életük egy pontján megfogalmazódik, hogy ez így nincs rendben, és talán lehet máshogy is. Fejlődni szeretnének, tudatosan változtatni életükön, hogy megláthassák és kibontakoztassák képességeiket. Mert megtapasztalják, hogy döntéseik nem valódi döntések, saját tévképzeteik befolyásolják azokat. Meglátják, hogy a valóság nem olyan, mint amilyennek azt elképzelték. Megértik, hogy adottságaik felelősséggel járnak, felelősek önmagukért és a környezetükért. Megjelenik az igény a tudatos változtatásra.

A Fontanus Központ ehhez a tudatos munkához biztosít eszközöket. Hiszen a tudatos munka megtanulható.

Bárki képes lehet megtalálni az egyensúlyt a fizikai, a mentális és érzelmi szintjei között. Ez pedig lehetővé teszi, hogy harmóniában éljen együtt a környezetével – azaz valóban saját képességeit, saját magát tapasztalja, és a valóságot is olyannak tapasztalja, amilyen.

A Fontanus Központ valamennyi képzése gyakorlati lehetőség a munkára, a határok átlépésére, a fejlődésre. A freestyle programok pedig esélyt adnak megtapasztalni a közösségi élményt, ahol – gyakran a tanárok segítő figyelmével kísérve – gyakorolhatjuk a munka utáni elengedést, és a munkát az elengedésben.

Meg úgy általában az életet.

www.fontanus.hu