2016-ban felébredt az er(d)ő, és ennek tiszteletére 150 lelkes túrázó vetette be magát az erdőbe, hogy egy kalandos útvonalon próbára tegye magát. Tavaly az erdőt belepte a hó, így a természet tovább pihent.

2018. április 22-én azonban ismét ébred az erdő!

Ennek örömére idén 3 útvonalon tehetik próbára magukat az arra vállalkozó kalandorok Dobogókőn.

1. Earth Trail

Terepfutóverseny 10 km

Részletek itt: https://www.facebook.com/events/215809352336796/

Első ízben szervezünk futóversenyt és izgatottan várjuk az elszánt versenyzők jelentkezését. Az első 3 helyezettnek a díjazáson kívül külön meglepetésben lesz része.

2. Earth Race

Túraverseny, csapatokban, 22 km

Ez az út igazi kalandokkal teli kihívás. Csapatok jelentkezését várjuk a gyönyörű, ámde korántsem egyszerű útvonal teljesítésére. Itt is verseny zajlik az idővel, de nem biztos, hogy az leggyorsabban beérkező csapat viszi majd el a Levélőrök Kupáját. Önmagukkal ugyanúgy meg kell küzdeniük a versenyzőknek. Az út során ugyanis különböző állomásokon, különböző kihívásokkal kell szembenéznie a csapatoknak. Ha nincs tájékozódóképességed vagy helyzetfelismerő képességed, itt ki fog alakulni!

A csapatok megadott időpontokban indulnak, egymáshoz képest 5 perces eltéréssel. Egy csapat létszáma maximum 8 fő. 

Az útvonal megállókkal együtt 7 óra alatt bőven teljesíthető. 

3. Earth Challenge

Túra csapatokban, 4 km

Ez az útvonal kimondottan alkalmas kisgyerekes családok és idősebbek számára, de mindenkit szeretettel várunk, aki csak sétálna egyet az erdőben, és mindeközben új ismeretekre tenne szert Földünkkel és önmagával kapcsolatban. Több állomásból álló akadálytúra, ahol a játék központi szerepet kap. És ha valaki ezt a napot faültetéssel szeretné megünnepelni, akkor annak annyit súgunk, jól választ, ha az Earth Challengen indul.

A csapatok itt is 5 percenként indulnak.

Egy csapat létszáma maximum 8 fő.

 

Azok számára, akik nem indulnának egyik útvonalon sem, szintén tartogatunk meglepetéseket. A Báró Eötvös Loránd Menedékház előtti tisztáson egyéb programlehetőségek várják az érdeklődőket.

Nevezés

Nevezni 2018. április 18. 24.00 óráig lehet ezen a linken.

A nevezési díj 1500 Ft/ fő, 10 éven aluli gyermekek számára ingyenes. A nevezési díjnak 2018. április 19-én 24.00 óráig be kell érkezni ahhoz, hogy a nevezés érvényes legyen.

A nevezési díjat a Fontanus Tudományos Módszertani Kutató- és Oktatási Központ (röviden Fontanus Központ) nevén lévő, 10700062-67830347-51100005 számlaszámra kérjük utalni a közlemény rovatba feltüntetve a versenyző nevét és a „nevezési díj” szöveget.

Az Earth Challenge és az Earth Race esetében a helyszínen is elfogadunk még nevezéseket, az Earth Trail terepfutóverseny esetében – a verseny jellegéből fakadóan – erre nincs lehetőség.

A Föld Napja- Az er(d)ő újra ébred rendezvényen mindenki a saját felelősségére vesz részt!

További részletek a facebookon: https://www.facebook.com/events/398071880664932/